SĂ GĂTIM CU PICIOARELE


Când

sâmbătă, 10 noiembrie, ora 18:00

Unde

Teatrul Gong – Sala Parter

Vârsta Recomandată

atelier recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani

Durata

50 minCredite

Veronica Gonzalez – Teatro dei Piedi, Italia

CONCEPT: Laura Kibel & Verónica González; ACTRIȚĂ: Verónica González; REGIZOR: Laura Kibel; DIRECTOR ARTISTIC: Rocío Matosas; MARIONETE, COSTUME ȘI RECUZITĂ: Laura Kibel, Rocío Matosas; ARANJAMENTE MUZICALE: Gaetano Ferrara; VOCEA LUI ARTUSI: Prof. Alessio Colarizi Graziani; FOTOGRAFII: M. Marchetti / E.Biguzzi; VÍDEO: GeoMultimedia

Descriere

Peste tot în lume, Italia este renumită și apreciată pentru frumusețea sa, operele de artă, talentul literar, muzical și artistic al locuitorilor săi, care au dat naștere unui loc plin de bun gust, veselie și „bella vita”. Dar Italia mai este cunoscută și pentru că a dat lumii gastronomia. Care a fost primul autor care a scris despre bucătăria italiană? Cine a cules, încercat și publicat prima carte de rețete italienești? Cine a unificat Italia…în bucătărie? Cine a transformat gătitul într-o artă? Răspunsul tuturor acestor întrebări este Pellegrino Artusi! El s-a născut în 1820 la Romagna, într-o vreme în care Italia era încă divizată în țărișoare independente. El adora să gătească, studiind identitatea gastronomică a Italiei, preparatele ei tradiționale și variațiile lor regionale. În Florența a descoperit-o pe ucenica sa de nădejde, Marietta, iar cu ajutorul ei, el a încercat o gamă variată de rețete, pe care apoi le-a publicat în volumul ,,Știința în bucătărie și arta de a mânca bine”. Această carte a apărut în mai mult de 20 de țări, ajungând să rivalizeze cu giganți literari ca Manzoni sau Collodi, creatorul lui Pinocchio.

În ,,Să gătim cu picioarele”, geniul lui Pellegrino Artusi este redat prin ochii iubitori ai asistentei sale credincioase, Marietta. Piesa este plasată în Italia dintre două secole, între romantism și epoca modernă, iar pe fundal se aud arii de Rossini, Verdi și Puccini. Între poeți și tigăi, fructe și legume, vis și realitate, aceste două personaje incredibile, care iau viață în mâinile (sau mai bine spus, picioarele!) Verónicăi González, vor pune în scenă un spectacol cu savoare, la propriu și la figurat. Muzică, poezie, ritm, grație și frumusețe, toate acestea sunt ingredientele acestei noi producții marca Teatro Dei Piedi, în colaborare cu Casa Artusi și Region Emilia Romagna.

trailer: https://youtu.be/nhvHdNeIiO0

www.teatrodeipiedi.comBilete

Bilete pe Entertix

9 lei (tarif unic)